4H-yritys

4H-yritys on harrastus, jossa pääset toteuttamaan ideoitasi ja ansaitsemaan rahaa vaikkapa omaa mopoa, läppäriä tai matkaa varten. 

Oman 4H-yrityksen voi perustaa kuka tahansa 13–28-vuotias. Jos mieltäsi kaihertaa epäilys, ettet ole yrittäjätyyppiä, voit rauhoittua. Mitään yhtä yrittäjätyyppiä ei ole olemassa, kaikilla meistä on mahdollisuus menestyä yrittäjänä. 4H-yritys on helppo tapa ohjatusti ja turvallisesti kokeilla, onko yrittäminen sinun juttusi. Yrityksesi voi olla kestoltaan vaikka vain päivän, se voi olla kesäyritys tai se voi toimia jatkuvasti ympäri vuoden. Voit perustaa 4H-yrityksen yksin tai yhdessä kaverin kanssa. 

4H-yritys lyhyesti:

- Toimit 4H-yrittäjänä itse haluamasi ajan

- Olet 13-28-vuotias

- Olet 4H-jäsen (jäsenmaksu 35 €/lukuvuosi)

- Sinulla on oma yritysohjaaja ja saat apua 4H-yhdistyksestä

- Yrityksesi myynti on 50-7000 €/vuosi

- Voit saada 4H-yrittäjänä toimimisesta 7 opintopistettä

Saat tarvittavat tiedot ja taidot 4H-yrityksen perustamiseen yrityskurssilla. Tukenasi on myös henkilökohtainen yritysohjaaja. Lisätietoja 4H-yrityksestä voit lukea täältä. Katso myös usein kysytyt kysymykset 4H-yrittäjyydestä täältä.


Muista että tekemällä oppii, me autetaan alkuun!

Nuorten yritysseteli Porvoossa
Porvoon kaupunki myöntää 250 euron arvoisia yritysseteleitä 4H-yrittäjille. Seteleitä on jaossa 10 kpl ja ne jaetaan hakujärjestyksessä. Yritysseteliä voivat hakea 13-28-vuotiaat uudet 4H-yrittäjät toimittamalla 4H-yrityksen perustamisilmoitus, liiketoimintasuunnitelma sekä suunnitelma yrityssetelin käytöstä 4H-yhdistykseen. 

NUORTEN YRITYSSETELI 2022 - OHJE

Nuorten yritysseteli on Porvoon kaupungin 250 euron tuki nuorten yrittäjyyden tukemiseen. Nuorten yritysseteleitä on jaossa 10 kpl ja ne jaetaan 1.2.-30.11.2022 välisenä aikana tuen kriteerit täyttäville nuorille hakujärjestyksessä. 

Voit hakea tukea, kun: 

• Olet 13 - 28-vuotias porvoolainen nuori. 

• Osallistut tai olet osallistunut yrittäjyyteen liittyvään valmennukseen (esim. 4H-yrityskurssi, Posintran yritysvalmennus tai Nuori yrittäjyys -kurssi). 

• Perustat uuden 4H-yrityksen ajalla 1.2.-30.11.2022. 

Näin se toimii: 

1. Tutustu 4H-yrittäjyyteen sivulla porvoo.4h.fi/4h-yritys 

2. Hakeudu yrittäjyyteen liittyvään valmennukseen, ellet ole vielä käynyt sellaisessa. Tutustu 4H-yhdistyksen kurssitarjontaan sivulla porvoo.4h.fi/4h-yritys/. 

3. Laadi yhdessä 4H-yhdistyksen kanssa liiketoimintasuunnitelma, yrityssetelituen käyttöön liittyvä suunnitelma sekä 4H-yrityksen perustamisilmoitus. Hae Porvoon kaupungin nuorten yritysseteliä perustamisilmoituksen jättämisen yhteydessä. Yrityksen perustaminen edellyttää 4H-yhdistyksen jäsenyyttä. 

4. Sinulle myönnetään 250 euron avustus yritystoimintasi käynnistämistä varten mikäli seteleitä on jäljellä, täytät tuen kriteerit ja toimitat tarvittavat asiakirjat 4H-yhdistykselle. 

Yritysseteliin liittyvistä käytännön toimenpiteistä ja hakemusten käsittelystä vastaavat Porvoon seudun 4H-yhdistys ja Borgå 4H yhteistyössä Porvoon kaupungin ja kehitysyhtiö Posintran kanssa.

Kotipaikkani on *