Terveisiä yhdistyksen kesäharjoittelijalta Senniltä

31.7.2015

Riemua töiden lomassa
Riemua töiden lomassa
Lannoitesäkkien laskentaa Reilu teko -kampanjassa
Lannoitesäkkien laskentaa Reilu teko -kampanjassa

Heinäkuussa Porvoon seudun 4H-yhdistys sai Runeberginkadun toimistolleen kesäharjoittelijaksi Sennin. Pernajasta kotoisin oleva 17-vuotias Senni oli etsinyt töitä aktiivisesti talvesta asti, lopulta Facebookin kautta löytynyt kontakti tuotti tulosta.

-Laitoin Töitä nuorille -ryhmän sivuille Facebookissa kyselyn, ja jo pian Posintrassa työskentelevä Jenni alkoikin etsimään minulle töitä, Senni ilakoi.
Samaan aikaan yhdistys etsi loviisalaista nuorta harjoittelijaksi toimistolleen Loviisan kaupungin kesäsetelin avulla ja sai vinkin työtä hakevasta nuoresta.
Haastattelun jälkeen hommat aloitettiin pian.
-Lajittelin ja arkistoin yhdistyksen toimistolla kerhotarvikkeita ja tavaroita kaksi viikkoa, olin myös mukana lannoitesäkkikeräyksen laskennassa, kertoili Senni työtehtävistään.
Aikaisemmin hoiva-alalla työkokemustaan kartuttaut Senni oli tyytyväinen toimistohomman tuomaan uuteen kokemukseen työmarkkinoilla.
-Tästä sai erilaista kokemusta, Olisi pitänyt koulun harjoittelujaksotkin olla muualla kuin aina vain vanhainkodissa. Nyt CV näyttää hyvältä!
Yhdistyksen toimistolle kertyneiden kerhotarvikkeiden lajitteluun Senni olikin juuri oikea henkilö.
Itseään ”siivousnatsiksi” tituleeraava Senni hihkui homman olevan
-Just hyvää mulle, rakastan siivoamista!
Senni ei myöskään kokenut työskentelyä pellolla vieraana, vaan vinkkasi:
-Sitähän saattaisi löytää vaikka jonkun kivan maanviljelijäpuolison jonka kanssa jakaa tilatyöt.
-Työjaksosta tajusin, että on muitakin töitä kuin ensisijainen ammattihaaveeni, että ei se toimistohommakaan olisi oikeastaan sen kummoisempi.
Näin samalla Porvoota, ja mietin sitä jopa asuinkapunkina. Mutta edelleen olen kyllä maaseudun kannalla.

Sennin bataattiburgerit

 

Ainekset:

Merisuola,

oliiviöljy,

korianteri,

vuohenjuusto,

salaatti,

tomaatti,

majoneesi,

1 kokonainen bataatti

 

Ohje:

Kuori ja viipaloi bataatti noin sentin paksuisiksi levyiksi.

Laita kulhoon öljyä, ripaus suolaa ja murskattua korianteria.

Uita viipaleita öljyseoksessa.

(Voit halutessasi vain dipata viipaleet kulhossa yksitellen, tai antaa marinoitua esim 30 min öljyseoksessa ennen pellille levittämistä)

Levitä uunipellille, ja aseta pelti 200 asteiseen uuniin.

Bataatit ovat valmiita kun ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet, aika vaihtelee hieman viipaleiden paksuuden mukaan.
Aloita burgerien kokoaminen, käytä bataatteja ”sämpylänä”, ja vuohenjuustoa ”pihvinä”.
Väliin voit laittaa myös muita raaka-aineita mielesi mukaan.
Kannattaa kokeilla myös erilaisilla pihvivaihtoehdoilla, kana-, kala- tai jauhelihapihvillä.