Palvelut

Työpalvelun työntekijöitä on tiedotettu turvallisuusohjeistuksista ja rajoituksista. Sisätiloissa tapahtuvissa työkeikoissa nuoret käyttävät kasvomaskia. Nuoret voivat sopia asiakkaan kanssa peruuntuneen työkeikan toteuttamisesta myöhempänä ajankohtana.

Mikäli tarvitset työkeikan maksamiseen lisää maksuaikaa, olethan yhteydessä meihin.

Hinnaston löydät täältä

Tilaa nuori töihin 4H-yhdistyksen kautta ja helpota arkeasi. Samalla tarjoat nuorelle mahdollisuuden ensimmäiseen työkokemukseen.

Tarvitsetko apua lastenhoidossa, pihatöissä tai siivouksessa? Etsitkö lemmikillesi hoitajaa matkasi ajaksi? Tai työskenteletkö yrityksessä, jossa tarvitaan apuvoimia? Nuoren voi tilata töihin yksityinen henkilö, yritys, kunta tai muu yhteisö.

Nuoret ovat saaneet perehdytyksen 4H-työelämäkursseilla, joissa tutustaan muun muassa kerhonohjaamiseen, lastenhoitoon, koirien hoitoon sekä piha- ja siivoustöihin.

Työssä tarvittavat välineet tulevat työn tilaajan kautta. Välineiden on oltava turvallisia käyttää, esimerkiksi ruohonleikkurissa on oltava turvakytkin, jotta nuori voi ajaa nurmikkoa. 


Näin tilaat nuoren töihin:


1. Ota yhteyttä Porvoon seudun 4H-yhdistykseen alla olevan lomakkeen kautta. Kerro mihin työtehtävään etsit nuorta. Tarkentavat tiedot esimerkiksi hoidettavan pihan koosta tai työssä tarvittavista välineistä ovat avuksi, kun etsimme nuorta työhön.

2. 4H-yhdistys etsii sopivan nuoren töihin. Nuori ottaa sinuun yhteyttä ja voitte sopia nuoren kanssa työn tarkan ajankohdan ja muut käytännön asiat.

3. Ota nuori vastaan ja auta hänet alkuun työssä. 4H-nuoret eivät ole ammattilaisia, joilla on vuosien kokemus. Meillä kaikilla on yhteinen vastuu siitä, että nuoren ensimmäiset työkokemukset ovat onnistuneita ja antoisia.

4. 4H-yhdistys on nuoren työnantaja, sinä työn tilaaja. 4H-yhdistys laskuttaa sinua ja maksaa työntekijän lakisääteiset maksut ja palkat. Kotonasi tapahtuvat koti- ja puutarhatyöt sekä lastenhoito on kotitalousvähennyskelpoisia. Lisätietoa kotitalousvähennyksestä löydät osoitteesta täältä.

Huom! Katso myös 4H-yrittäjien tarjoamat palvelut. 4H-yritysten yhteystiedot löydät täältä.

Dog- ja catsitter -palvelu

4H-dogsitterit ja catsitterit ovat yli 14-vuotiaita kurssin suorittaneita nuoria.
Dogsitterin voit tilata ulkoiluttamaan tai hoitamaan lemmikkiäsi iltapäivisin, viikonloppuisin tai loman ajaksi.

Laskutushintamme on 19,00 € / h (sis. alv 24 %). Minimiveloitus on yksi tunti (1h), jonka jälkeen voidaan laskuttaa jokaisesta alkavasta 30 minuutin jaksosta. Huom. alle 18-vuotiaat nuoret eivät saa hoitaa eläimiä yöaikaan.                            

Dogsitterit täyttävät työtuntilistaa ja palauttavat allekirjoitetun tuntilistan 4H-yhdistykseen. Yhdistys laskuttaa asiakasta ja maksaa dogsitterille palkan.

Jos työ sisältää ruohonleikkuuta, onko ruohonleikkurissa turvakytkin?