Yhdistyksemme

 

Porvoon seudun 4H-yhdistys on perustettu vuonna 1956. 
4H on sitoutumaton nuorisojärjestö, joka järjestää toimintaa Askolan kunnassa ja Porvoon kaupungissa.

Yhdistyksen näkyvin osa on 4H-kerhot, joissa yleensä askarrellaan, kokkaillaan, leikitään ja pelataan. Nuorten kouluttaminen ja työllistäminen on tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, nuoria voidaan työllistää myös kerhonohjaajiksi. 4H on tunnettu dogsitter-palvelustaan.
Yhdistyksen projekteihin kuuluu myös mm. Gammelbackan luontopolku ja Ilolan lammaslaidun.

Yhdistyksen toimintaan ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu 6 jäsentä. Hallitus kokoontuu noin 4 kertaa vuodessa päättämään yhdistyksen asioista ja toiminnasta. Yhdistyksen vuosikokous pidetään yleensä maaliskuussa.

4H auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. Kukapa ei haluaisi oppia uusia taitoja ja saada hyviä ystäviä. Mukaan voi tulla jo kuusivuotiaana, mutta osallistumisen mahdollisuuksia riittää aina 28-vuotiaille asti!

 

Yhdistys järjestää harrastustoimintaa 6–28-vuotiaille lapsille ja nuorille.

4H-harrastuksen voi aloittaa kuusivuotiaana liittymällä 4H-kerhoon.

Työharjoittelu ja ensimmäiset työpaikat:
4H:ssa lasten parissa viihtyvät nuoret voivat kehittää ohjaamisen taitoja ryhtymällä kerhonohjaajaksi 4H-kerhoon. Me koulutamme ja opastamme nuoret. Tärkeitä ovat myös ensimmäiset harjoittelupaikat ja kesätyökokemukset. Tuemme nuoria järjestämällä Ajokortti työelämään -kursseja, joilla nuori saa perustiedot työnhausta ja työelämän pelisäännöistä.

Lisäksi nuoret voivat kehittää työelämätaitojaan 4H-työelämäkursseilla, joilla nuori voi oman kiinnostuksensa mukaan perehtyä esimerkiksi koirien hoitoon, ikkunoiden pesuun, vanhuksen auttamiseen tai erilaisiin pihatöihin. 4H.ssa yli 13-vuotias nuori voi työllistyä joko 4H-yhdistykseen tai yhdistyksen välittämiin töihin.

 

Unelmat todeksi yrittämällä

Yrittäjyys ja oman yrityksen perustaminen kiinnostaa nuoria. 4H tarjoaa nuorelle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä ohjatusti henkilökohtaisen yritysohjaajan opastuksella. Perustiedot yrittämisestä nuori saa osallistumalla 4H-yrityskurssille4H-yrityksen voi perustaa 13 vuotta täyttänyt nuori, yksin tai yhdessä ystävien kanssa. 4H:ssa nuoret ovat perustaneet jo noin 450 4H-yritystä. Kansainvälisyys on vahvasti läsnä 4H:ssa, sillä nuorilla on mahdollisuus lähteä vaihtoon 2 viikoksi tai 6 kuukaudeksi. Kansainvälistyä kursseilla, leireillä, seminaareissa tai tapahtumissa. Upean elämyksen antaa myös tutustumismatka Afrikkaan.

4H-toiminnan merkittävä rahoittaja on maa- ja metsätalousministeriö. 4H:n kehittämis- ja koulutustyötä tukee OK-opintokeskus.

Jäseneksi


Liittyminen

Jäsenmaksukausi on 1.9.–31.8. eli kerhokauden mittainen.
Jäseneksi voivat liittyä kaikki yli 6-vuotiaat.
Liittyä voit täyttämällä lomakkeen tästä linkistä.
Voit liittyä henkilöjäseneksi tai perhejäseneksi.
Jäsenmaksu on yksittäiseltä jäseneltä 35 €
ja kaikilta samaan talouteen kuuluvilta yhteensä 70 € vuodessa

Saat laskun noin kuukauden sisällä liittymisestäsi.
Jäsenmaksulla pääset osallistumaan 4H-toimintaan, saat jäsenkortin
ja siihen liittyvät jäsenedut.
Lisäksi sinulla on tapaturmavakuutus 4H-tilaisuuksissa.
Lue lisää jäseneduista: www.4h.fi
 

4H:n jäsenedut

Jäsenyyteen kuuluu 4H-jäsenetukortti, jolla saa alennuksia ja etuja niin Suomessa kuin ulkomailla. Jäsenillä on lisäksi 4H-tilaisuudet kattava tapaturmavakuutus.
Tutustu jäsenetuihin.
 

Aikuisiakin tarvitaan!

Etsimme joukkoomme kaikenikäisiä iloisia, ennakkoluulottomia ja käsillä tekemisen taitoja arvostavia ihmisiä. Tule mukaan vapaaehtoiseksi! Voit olla innostava roolimalli, ohjaaja, vapaaehtoinen leirillä, kilpailujen järjestäjä, nuoren 4H-yrittäjän tukipilari tai ihan vain kaveri. Vapaaehtoisena toimiminen on antoisa tapa olla suomalaisten nuorten tukena. Haluatko sinä olla yksi meistä?
  

 

Välillä pitää irrotella

Heinäkuussa Porvoon seudun 4H-yhdistys sai Runeberginkadun toimistolleen kesäharjoittelijaksi Sennin. Pernajasta kotoisin oleva 17-vuotias Senni oli etsinyt töitä aktiivisesti talvesta asti, lopulta Facebookin kautta löytynyt kontakti tuotti tulosta.

-Laitoin Töitä nuorille -ryhmän sivuille Facebookissa kyselyn, ja jo pian Posintrassa työskentelevä Jenni alkoikin etsimään minulle töitä, Senni ilakoi.
Samaan aikaan yhdistys etsi loviisalaista nuorta harjoittelijaksi toimistolleen Loviisan kaupungin kesäsetelin avulla ja sai vinkin työtä hakevasta nuoresta.
Haastattelun jälkeen hommat aloitettiin pian.
-Lajittelin ja arkistoin yhdistyksen toimistolla kerhotarvikkeita ja tavaroita kaksi viikkoa, olin myös mukana lannoitesäkkikeräyksen laskennassa, kertoili Senni työtehtävistään.
Aikaisemmin hoiva-alalla työkokemustaan kartuttaut Senni oli tyytyväinen toimistohomman tuomaan uuteen kokemukseen työmarkkinoilla.
-Tästä sai erilaista kokemusta, Olisi pitänyt koulun harjoittelujaksotkin olla muualla kuin aina vain vanhainkodissa. Nyt CV näyttää hyvältä!
Yhdistyksen toimistolle kertyneiden kerhotarvikkeiden lajitteluun Senni olikin juuri oikea henkilö.
Itseään ”siivousnatsiksi” tituleeraava Senni hihkui homman olevan
-Just hyvää mulle, rakastan siivoamista!
Senni ei myöskään kokenut työskentelyä pellolla vieraana, vaan vinkkasi:
-Sitähän saattaisi löytää vaikka jonkun kivan maanviljelijäpuolison jonka kanssa jakaa tilatyöt.
-Työjaksosta tajusin, että on muitakin töitä kuin ensisijainen ammattihaaveeni, että ei se toimistohommakaan olisi oikeastaan sen kummoisempi.
Näin samalla Porvoota, ja mietin sitä jopa asuinkapunkina. Mutta edelleen olen kyllä maaseudun kannalla.

Alla Sennin kokkausvinkki terveellisestä iltapalasta:

Sennin bataattiburgerit

Ainekset ja ohje:
merisuola, oliiviöljy, korianteri, vuohenjuusto, salaatti, tomaatti, majoneesi,
1 kokonainen bataatti.
Kuori ja viipaloi bataatti noin sentin paksuisiksi levyiksi. Laita kulhoon öljyä, ripaus suolaa ja murskattua korianteria, uita viipaleita öljyseoksessa. (Voit halutessasi vain dipata viipaleet kulhossa yksitellen, tai antaa marinoitua esim 30 min öljyseoksessa ennen pellille levittämistä) Levitä uunipellille, ja aseta pelti 200 asteiseen uuniin. Bataatit ovat valmiita kun ovat hieman ruskistuneet ja pehmenneet, aika vaihtelee hieman viipaleiden paksuuden mukaan.
Aloita burgerien kokoaminen, käytä bataatteja ”sämpylänä”, ja vuohenjuustoa ”pihvinä”.
Väliin voit laittaa myös muita raaka-aineita mielesi mukaan.
Kannattaa kokeilla myös erilaisilla pihvivaihtoehdoilla, kana-, kala- tai jauhelihapihvillä

 

Porvoon seudun 4H-yhdistys

Runeberginkatu 32 E
06100 Porvoo

p. 040 503 7725 email:porvoo@4h.fi                                                                                                                  

Jäsenmaksu 2016-2017 on 35 euroa/jäsen ja 70 euroa/perhe. 
Liity jäseneksi tästä linkistä. 
      

Y-tunnus 1090157-4

Pankkiyhteys: Porvoon Osuuspankki FI 22 53580640517618

Sähköinen laskutus:

- Verkkolaskuosoite (OVT-tunnus): 003710901574
- Välittäjän tunnus (Enfo): 003714377140

Paperiset laskut:

Porvoon seudun 4H-yhdistys ry.
003710901574
PL 508
02066 DOCUSCAN
 

Aktia FI84 4050 0010 1029 04

Yhdistyksen yhteystiedot:
p. 040 5037725 (Soitamme takaisin mahdollisimman pian)
email: porvoo@4h.fi